De Mahuruni Primary School

De Mahuruni Primairy School is een echte groeischool in het zuidoosten van Kenia, op ongeveer 10 kilometer van de Tanzaniaanse grens. De school ligt in een vrij droog gebied waar steeds meer kinderen basisonderwijs gaan volgen. De reden daarvoor is dat er simpelweg veel kinderen worden geboren in de regio. Ook is het basisonderwijs gratis in Kenia.

In de periode tussen 2000 en 2002 zijn er 9 klaslokalen gebouwd en een watertank door de Verkaart Foundation. Met sponsorgeld bij elkaar gebracht door het Adelbert college. Je kan over deze periode hier meer lezen.

De school heeft op dit moment 11 klaslokalen beschikbaar en een shade. De school kent inmiddels meer dan 1100 leerlingen. Er zijn 11 docenten. Dit alles maakt direct duidelijk voor welke uitdaging de school staat. Per 100 leerlingen een klaslokaal en een docent. Stichting Watoto Kenya zet alles op alles om de school uit te breiden. In eerste instantie met meer klaslokalen. De school gaat aan de slag om ook meer docenten aan te trekken. Daarnaast gaan we kijken of er in de toekomst meer drinkwatervoorziening nodig en meer toiletvoorzieningen nodig zijn.

Mr Mbezi, de directeur van de school, is een bevlogen man. Hij doet er alles aan om de leerlingen een zo goed mogelijke schooltijd te laten hebben. Hij krijgt daarbij niet alleen steun van ons maar ook van de lokale overheid. Wij zoeken in samenwerking met de medewerkers van Tenda Pamoja, de lokale overheid en de school zelf naar de beste manier om de school te helpen.

Schuiven naar boven
nl_NLNL