Lopende projecten

Vervangen daken Menzamwenye

Op de Menzamwenye is het project voor het vervangen van de daken van start gegaan. Dit was hard nodig ook, want de kinderen waren zelfs naar huis gestuurd, omdat de lokalen te nat waren. Fijn dat we dit mogelijk kunnen maken zodat ze in het nieuwe schooljaar (start in januari) weer volop gebruik kunnen maken van de lokalen.

Groentetuinen in Kenia

Watoto Kenya zet zich niet alleen in voor klaslokalen, toiletten en watertanks maar ook voor groentetuinen. Een groentetuin bij de school zorgt er natuurlijk voor dat de school de beschikking krijgt over verse groente en fruit. Hoe meer we daarvan hebben hoe beter de leerlingen kunnen leren. Maar zo’n groentetuin heeft ook nadrukkelijk een educatieve functie. Op de basisscholen in Kenia is het curriculum sinds kort uitgebreid met lessen over hoe je groente en fruit kan verbouwen. Een groentetuin, net als de schooltuinen die we in Nederland kennen vormt een manier om het geleerde direct in de praktijk te brengen. Des te belangrijker omdat heel veel Kenianen een klein stukje grond hebben waar ze groente en fruit op verbouwen. Hoe meer kennis op dit gebied hoe beter dus. 
Op onze beide basisscholen zijn docenten ouders en leerlingen geselecteerd om gezamenlijk de groentetuin te gaan beheren. We hebben ook een app groep in het leven geroepen zodat ervaringen kunnen worden gedeeld. Kortom volop ontwikkelingen dus! 

Bouw klaslokalen Mahuruni

Op dit moment wordt er op de Mahuruni gewerkt aan 3 splinternieuwe klaslokalen. . De werkzaamheden zijn in 2020 gestart en lopen nog enkele maanden door in 2021-2. Het aantal leerlingen op de Mahuruni stijgt gestaag, dus samen met de shade die we vorig jaar hebben opgeleverd heeft de school weer iets meer ruimte om de kinderen les te geven. 

Naast bouwwerkzaamheden hebben we geld vrij gemaakt om onze scholen te helpen tegen verspreiding van het Coronavirus. De maatregelen die in Kenia zijn afgesproken bestaan uit het geregeld wassen van de handen, het gebruik van mondkapjes en het zoveel mogelijk afstand houden van elkaar. Daarom hebben de scholen op grote schaal mondkapjes verstrekt gekregen, en een speciale handwasvoorziening.

Schuiven naar boven
nl_NLNL