Oorsprong

Stichting Watoto Kenya is opgericht op 24 juni 2015. Dat wil echter niet zeggen dat we pas vanaf 2015 actief zijn. Niets is minder waar. De historie gaat terug tot 1999. Dat was het moment dat het Adelbert College startte met haar steun aan de Menzamwenye en de Mahuruni Primary School. De stichting ‘Adelbert helpt Kenia’ was een feit. Middels allerlei, soms knotsgekke acties zamelden de leerlingen van het Adelbert geld in. Een roeiactie met 100 roeimachines in de aula, een skeeler- en fietstocht en een rondje Nederland op de fiets en nog allerlei andere acties. Docent op het Adelbert was Betty Straatman. Vanaf 2001 raakte ze betrokken bij de stichting. Vanaf dat moment kon ze Kenia niet meer loslaten. Ze was betrokken bij allerlei sponsoracties. Ook heeft ze vele reizen naar Kenia gemaakt met leerlingen van het Adelbert College.

In die tijd was de Verkaart Foundation al een aantal jaren actief in Kenia. Deze stichting bouwde in die periode met grote snelheid vele basisscholen met steun van sponsors zoals het Adelbert College.

Het Adelbert is tot 2010 actief geweest met haar stichting. Daarna is de stichting omgevormd tot de stichting ‘Wassenaar Steunt Kenia’. Met Betty en een aantal Adelbertcollega’s als drijvende krachten. Omdat een aantal bestuursleden besloten te stoppen met de activiteiten voor Kenia heeft Betty Straatman in 2015 een nieuw bestuur bij elkaar gebracht. Dit bestuur zet zich tot op de dag van vandaag in om de sponsorscholen te ondersteunen en verder te ontwikkelen met extra klaslokalen, goed functionerende dakgoten, groentetuinen en nog veel meer.

Schuiven naar boven
nl_NLNL