De Watoto Web Winkel   is tijdelijk buiten gebruik. Excuus voor het ongemak.

Wie helpen we?

We helpen een drietal scholen in het zuidoosten van Kenia. Een tweetal basisscholen en een middelbare school. In totaal steunen we ruim 2650 kinderen om van hun schooltijd een succes te maken. Je vindt onze scholen langs de Lungalunga-Ramisi road tussen Mombasa en Tanzania. Klik op de kaart om te ontdekken waar de scholen zich bevinden.


De Mahuruni Primary School is de meest zuidelijk gelegen school. Het is een grote school met op dit moment 1103(!) leerlingen. In totaal 561 jongens en 542 meisjes. Om een van de grote uitdagingen van de school duidelijk te maken: er zijn in totaal 11 docenten en evenveel klaslokalen om al deze kinderen les te geven. Dus gemiddeld 100 kinderen per klas. Wil je meer weten over deze prachtige school, lees hier dan verder.

De Menzamwenye Primary School ligt zo’n 10 km ten noordoosten van de Mahuruni. Ook dit is een grote school. Hier zijn 21 klaslokalen voor in totaal 1232 leerlingen. In totaal 595 jongens en 637 meisjes. Hier liggen de uitdagingen niet zozeer om het aantal kinderen per klas om laag te krijgen maar meer om de school op een goede manier in stand te houden. Zo zijn we op dit moment bezig om de daken van de klaslokalen te vervangen. Die zijn helemaal verroest. Omdat we voor de drinkwatervoorziening afhankelijk zijn van regenwater is het van belang de daken te vervangen. Lees hier meer over deze indrukwekkende school.

Schuin tegenover Primary School ligt de Menzamwenye Secondary School, onze middelbare school. Op deze school krijgen 179 jongens en 174 meisjes onderwijs. Middelbare scholen zijn schaars in Kenia. Kinderen moeten vaak van ver komen om naar de school te kunnen. Die lange reis is vooral voor meisjes niet zonder gevaar. Daarom hebben we 2 slaapzalen gerealiseerd zodat het voor het grootste deel van de meisjes mogelijk wordt door de weeks op school te blijven. Lees hier meer over deze bijzondere school!

Schuiven naar boven
nl_NLNL