Nederlands Goed Doel voor Onderwijs, Scholen, Water & Sanitatie in Kenia

 Help Wilbur de heuvels over!

De sponsoractie is van start gegaan waarbij onze voorzitter Wilbur 15km gaat lopen tijdens de Zeven Heuvelenloop op 21 november. Hij is al volop in training om zijn tijd van de vorige keer te verbeteren. Wilbur doet dat natuurlijk niet voor niets. Hij hoopt op vele sponsors om hem te steunen in zijn strijd met de 7 heuvels in Nijmegen en omgeving. Uiteraard gaat de hele opbrengst naar de activiteiten van stichting Watoto Kenya.

Help Wilbur de heuvels over en doneer!      o.v.v. sponsoractie 2021.

Als je het leuk vindt om zelf ook mee te doen dan kan dat natuurlijk. Laat even een berichtje achter via het contactformulier. Je krijgt dan een origineel Watoto Kenya T-shirt! Wie wil dat nou niet? Natuurlijk hopen we dat je veel sponsors weet te organiseren. 

Nieuwe klaslokalen op de Mahuruni


Our mission

Onderwijs is de basis voor een betere toekomst van kinderen in Kenia. Een kind dat de kans krijgt om naar school te gaan, werkt aan zijn eigen toekomst en aan de ontwikkeling van zijn land. De stichting Watoto Kenya wil deze kinderen helpen door te voorzien in de basisvoorwaarden om te kunnen leren. Dat betekent een dak boven hun hoofd, een maaltijd, schoon drinkwater en sanitatie. Het zijn voorzieningen die in Nederland vanzelfsprekend zijn. In Kenia komen door gebrek aan klaslokalen soms klassen voor met 100 kinderen, zijn scholen niet aangesloten op een drinkwaterleiding en zijn er geen voorzieningen om naar het toilet te gaan.

What we do

We helpen een drietal scholen in Kenia met het opbouwen van alle benodigde basisvoorzieningen om kinderen op een goede en veilige manier naar school te laten gaan. We zijn actief in het zuidoosten van Kenia op de Mahuruni Primary School en de Menzamwenye Primary en Secondary School. We bouwen aan:

  • Classrooms
  • Clean drinking water through gutters, water tanks and water purification
  • Dormitories for girl students
  • Sanitatievoorzieningen
  • Vegetable gardens
  • Teaching materials and books

Who we are

We all have a Kenyan heart, we have been active in Kenya for over 20 years and full of energy and determination to improve the situation for the children in our schools. We understand that we cannot do all this alone. We therefore emphatically seek cooperation with other parties to achieve our goals. We are long-term people who do not know about giving up. So we will continue our activities in the coming years! 

Alle bestuursleden en andere betrokkenen zijn vrijwilliger en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. 

Our Schools

Mahuruni
Primary School

A school with a strongly increasing number of students. More than 1100 now. We are currently building a new shade, in the near future we will start with 2 new classrooms. The school is in full development.

Menzamwenye
Primary School

Just over 1,200 students are taught at this school. There are enough classrooms. We are working here to replace the roofs of the classrooms. These are corroded and endanger the quality of the drinking water.

Menzamwenye
Secondary school

Our only secondary school is also in full development. Due to an increasing number of students, the school itself is working on a new classroom for the 'form one' students. The 2nd dormitory is also further furnished.

Where we operate

We are active in the southeast of Kenya. In an area not far from the Indian Ocean and Tanzania. Our schools are located near the town of Lunga Lunga. If you want to know exactly where our schools are located, you can click on this link . 

Introductie van ons werk, speciaal voor kinderen

We organiseren geregeld sponsorloopacties op basisscholen. Als introductie voor de kinderen hebben we ook een film gemaakt om uit te leggen wat we doen en waarom. 

Scroll to top
en_GBEN