Lopende projecten 2020

Op dit moment zijn er op al onze scholen bouwactiviteiten aan de gang. We nemen we graag mee naar de stand van zaken van deze activiteiten. 

Nieuwe shade op de Mahuruni Primary

Op de Mahuruni zijn we bezig met de bouw van een nieuwe shade. Een shade is een van oorsprong uit hout opgetrokken ronde constructie met hoog puntdak. Een shade heeft geen muren. Ook op een warme en zonnige dag is het goed toeven in zo’n shade. Je zit beschut tegen de zon er waait altijd een briesje. Helaas gaat een dergelijke shade niet heel lang mee. Het hout gaat rotten en er vallen gaten in de met palmbladeren bedekte dakconstructie. Daarom is er samen met onze partner Tenda Pamoja nagedacht over een alternatief. We zijn uitgekomen bij een betonnen constructie, met een dakconstructie van tegen corrosie beschermde dakplaten. Een dergelijke shade is inmiddels gebouwd op de Menzamwenye Primary School. Een vergelijkbare shade wordt vanaf eind 2019 gebouwd op de Mahuruni. 

Een shade wordt normaal gesproken gebruikt voor bijeenkomsten van de school. Een beetje zoals in Nederland de aula wordt gebruikt. Vaak wordt de shade ook gebruikt om les te geven. Omdat we op de Mahuruni zo’n groot tekort hebben aan klaslokalen gaan de shade gebruiken voor de 2 kleuterklassen. Hieronder foto’s van de vorderingen van de bouw.   


Nieuw dak op de Menzamwenye Primary

Op de Menzamwenye Primary School zijn we bezig met het vervangen van een deel van de daken van de schoollokalen. De oude golfplaten daken zijn verroest. Dat is niet goed voor de drinkwaterkwaliteit. Dat zit zo. De scholen in Kenia verkrijgen hun drinkwater door regen op te vangen. Die regen stroomt via de daken, door de dakgoten naar de watertanks. Als de daken vol roest zitten is dat niet goed voor de waterkwaliteit. 

Met onze sponsor Extreme Groei zijn we nu bezig om de eerste 11 klaslokalen te voorzien van nieuwe daken. Als je goed kijkt zie je dat de golfplaten nu zijn voorzien van een coating. Dat zorgt ervoor dat ze veel langer meegaan. Hieronder zie je foto’s van alle bouwactiviteiten die begin 2020 plaats hebben gevonden:   

2e Slaapzaal Menzamwenye Secondary

De 2e slaapzaal op de Menzamwenye Secondary School is op zich al klaar. Alleen zijn we de voorzieningen voor de meisjes nog wat aan het uitbreiden. Zo wordt er een binnenplaats gecreëerd tussen de 1e en 2e slaapzaal door de bouw van een extra muur. Daarnaast wordt er een extra waterleiding getrokken voor drinkwater op de binnenplaats. 

Schuiven naar boven
nl_NLNL